Cursus zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding in Amsterdam Oud-West en Zuid

Onze cursus zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding bereidt je stap voor stap voor op de bevalling. De milde yoga biedt je een wekelijks moment van ontspanning en je ontmoet andere aanstaande moeders die rond de zelfde datum als jij zijn uitgerekend.

De cursus zwangerschapsyoga is een combinatie van doeltreffende ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen, actieve yogahoudingen en nuttige informatie betreffende je zwangerschap en bevalling. Daarbij krijg je informatie over wat je kunt verwachten van een thuis- of ziekenhuisbevalling en welke keuzes je allemaal hebt.

Ook je partner is belangrijk

De extra lange workshop in het lespakket is speciaal voor je (beval) partner. Dit kan natuurlijk ook een goede vriend(in) of familielid zijn. Tijdens deze les krijgt hij/zij de juiste tools in handen om ontspannen en zelfverzekerd de bevalling mee te maken. Ook leert je partner zich op jou af te stemmen en je ondersteuning te bieden. De cursus zwangerschapsyoga is hiermee de meest complete voorbereiding op je bevalling!

De partnerworkshop duurt drie uur. Tijdens de partnerworkshop worden jij en je partner niet alleen voorbereid op de bevalling, maar ook op het vierde trimester. Want ja: je baby is geboren, en dan? De partnerworkshop helpt jullie op weg bij het maken van een goede start voor het hele gezin. 

" De partnerworkshop heeft mij bewust gemaakt van mijn rol tijdens de bevalling. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik mijn vrouw tijdens de laatste fase van het bevallen goed kan ondersteunen. Ook goed om stil te staan bij de basics van het ademhalen, waar ik me nu nog meer dan voorheen bewust van ben. De workshop wordt gegeven in een zeer plezierige en ontspannen sfeer. Ik vind het een aanrader voor elke toekomstige vader."
Frank

De kers op de taart: de terugkomles met baby'tjes

We sluiten de cursus af met een terugkomles met baby’s: de absolute kers op de taart. Door de zwangerschap en bevalling maken jij en je baby een bijzondere transitie door. Omdat je samen met je groep al een deel van die reis samen hebt gemaakt, is het extra waardevol om met z’n allen nog een keer bij elkaar te komen en ervaringen uit te wisselen. Over de zwangerschap en bevalling, maar ook het jonge moederschap. En natuurlijk zijn het al die lieve baby’tjes bij elkaar die de terugkomles onvergetelijk maken.

Bonus: gratis toegang tot de online cursus zwangerschapsyoga t.w.v. 165 euro

Naast de lessen die je live volgt, krijg je gratis toegang tot onze online cursus zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding. Dit is onze hele cursus digitaal en bevat ruim 14 uur aan lesmateriaal. Op die manier kun je op je eigen tempo oefeningen terugkijken en je voorbereiden op de geboorte. Thuis, bij familie of op vakantie: waar en wanneer je maar wilt.

Eenvoudig lessen ruilen als je niet kunt

Kun je niet alle data van je cursus? Of ben je ingeschreven en komt er wat tussen? Geen probleem. Nadat je bent ingeschreven kun je inloggen in het systeem om zelf eenvoudig je les ruilen. Je kunt de les dan volgen op een andere locatie, een ander tijdstip en bij een andere groep. Dit geeft je de flexibiliteit die juist tijdens je zwangerschap extra fijn kan zijn.

The House of Balance
5.0
Gebaseerd op 9 beoordelingen
powered by Google
Josine PelleboerJosine Pelleboer
12:01 09 Jul 22
Een erg leuke en fijne mom&baby yoga les, waarbij aandacht wordt besteed aan herstel en versterking van de spieren en ontspanning voor de moeders. Baby's krijgen liefdevolle aandacht en ontspanning tijdens de les. Je leert leuke liedjes om contact en verbinding te maken met je kindje en zelfs babymassage. Is het tijd voor een voeding, slaapje, schone pamper of huilmoment, no stress alles kan en mag tijdens de les. Aanrader, gun jezelf en je kindje dit!
Jantien de BoerJantien de Boer
08:04 17 May 22
Hele relaxte cursus waarbij ademhaling centraal staat.
Maud van den BergMaud van den Berg
12:11 09 May 22
Ik heb een hele fijne cursus gevolgd bij House of Balance. De groep was erg veilig, de lessen goed verspreid over de weken en wat mij ook bijzonder aansprak was de combinatie beval cursus vs yoga. Ik zou het zeker aanraden!
Ellen EngbersEllen Engbers
11:13 09 May 22
Deze cursus is een fijne voorbereiding voor de bevalling. Zeker een aanrader!
Sterre HamannSterre Hamann
09:44 09 May 22
Fijne cursus ter voorbereiding op de bevalling! Relaxte en open sfeer 🙂
Jenna AthaullaJenna Athaulla
09:40 09 May 22
Hele fijne cursus, goede voorbereiding op de bevalling!
js_loader

Wat kun jij bereiken met het volgen van deze cursus zwangerschapyoga?

 • – lichamelijke en emotionele rust tijdens je zwangerschap
 • – een bevalling die makkelijker, relaxter en minder pijnlijk verloopt
 • – verbonden raken met je kindje
 • – hoe je (pers-) weeën op kunt vangen
 • – minder last hebben van zwangerschapskwaaltjes
 • – je beter kunnen concentreren
 • – meer controle over je ademhaling
 • – bewuster zijn van je lichaam
 • – weten hoe je om kunt gaan met pijn
 • – weten in welke houdingen je kunt bevallen
 • – een zelfverzekerde partner die jou kan ondersteunen tijdens je bevalling
 •  

Hoe ziet een les zwangerschapsyoga er uit?

Elke les duurt anderhalf uur en bestaat uit:

 • – Eenvoudige yogahoudingen die je soepel houden en waarmee je bewust je zwangere lichaam leert voelen. De oefeningen zijn ook geschikt voor als je nog nooit yoga hebt gedaan.
 • – Adem- en ontspanningsoefeningen voor nu en tijdens je bevalling.
 • – Een liggende eindontspanning in de vorm van een geleide meditatie.
 • – Een lekkere kop thee waarbij we allerlei onderwerpen rondom je zwangerschap en bevalling kunnen bespreken.
 • – In totaal volg je vier yogalessen en 1 extra lange partnerworkshop.

Ter ondersteuning krijg je gratis toegang tot onze online cursus zwangerschapsyoga zodat je alles op je eigen tempo kunt herhalen. Deze online cursus bevat meer dan 14 uur aan video materiaal en handige documenten.

Cursussen bij jou in de buurt

Amsterdam Oud-West Het Geboortecentrum

Het Geboortecentrum is gelegen in de straat die het ‘geboortestraatje’ wordt genoemd. Zo vind je de cursusruimte voor onze cursus zwangerschapsyoga en geboortevoorbereiding boven het consultatiebureau.

Amsterdam Zuid Yoga Spot

Yoga Spot in Amsterdam-Zuid is een fijne yogastudio, waar wij sinds jaar en dag onze cursus zwangerschapsyoga aanbieden. De studio ligt op een prachtige locatie: naast het Olympisch Stadion.

Voor wie is de cursus zwangerschapsyoga bedoeld?

Voor iedereen die zwanger is! We proberen de groepen zo samen te stellen dat de deelnemers allemaal ongeveer even ver in de zwangerschap zijn. Ervaring met yoga is niet nodig. De yoga oefeningen zijn mild en eenvoudig en dienen het zwangere lichaam.

Wanneer begint zwangerschapsyoga in Amsterdam?

Iedere twee weken begint er een nieuwe zwangerschapsyoga cursus in Amsterdam. Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van anderhalf uur en een uitgebreide, extra lange partnerworkshop. Ook krijg je gratis toegang tot onze online zwangerschapsyoga cursus, waar je alle lessen plus extra lesmateriaal kunt terugvinden. De yogalessen vinden plaats in het Geboortecentrum Amsterdam en Yoga Spot Amsterdam. De partnerworkshops vinden plaats bij Amstermam Verloskundigen en Yoga Spot Buitenveldert.

"Ik ben heel blij met de ademhalingsoefeningen die we geleerd hebben! Daardoor kon ik, ondanks dat de weeën zo snel achter elkaar kwamen, toch naar m’n buik blijven ademhalen en het volhouden. Toen ik mocht gaan persen leek mijn lijf gewoon te weten wat het moest doen. Mijn hoofd moest nog wel even schakelen, maar met de info uit de cursus lukte dat wel en na een kwartiertje was Boris er!"
Sebastiaan en Anna

Veelgestelde vragen zwangerschapsyoga

Het is het beste om een zwangerschapsyoga cursus uit te kiezen die minimaal twee tot vier weken voor jouw uitgerekende datum is afgelopen. Zo heb je de laatste paar weken van je zwangerschap geen verplichtingen meer en kun je lekker gaan ‘cocoonen’. Ben je al wat later in je zwangerschap? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op.

– We kunnen je op de reservelijst zetten. Af en toe gebeurt het dat er iemand af valt.
– Je kunt er ook voor kiezen om je in te schrijven voor een latere zwangerschapsyoga cursus. Je loopt dan het risico dat je de laatste les(sen) mist. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn. We hebben namelijk ook opnames van alle lessen beschikbaar. Op de dag dat je cursus begint, krijg je hier toegang toe. Je hoeft dus geen belangrijke informatie te missen.
– Als je aan de beurt bent op de wachtlijst en je hebt je ingeschreven voor een latere zwangerschapsyoga groep dan schuiven we je gewoon door.

Geen probleem. Nadat je je hebt ingeschreven krijg je toegang tot de digitale agenda. Hier kun je eenvoudig lessen ruilen of je afmelden. Zo kun je de les die je mist inhalen bij een andere groep.

Het onderwerp van bijvoorbeeld les 2 is bij iedere locatie het zelfde. Het is het mooist als je dezelfde les kiest om in te halen. Als dit niet lukt kun je iedere willekeurige zwangerschapsyoga les kiezen. Je volgt dan misschien twee keer een zelfde les, maar dat is niet zo erg. Zo kom je toch aan beweging, adem en ontspanning toe.

We kunnen in overleg kijken of er op een andere datum een partnerworkshop is waarbij jullie kunnen aansluiten. Om de partnerworkshop te ruilen kun je het beste even contact met ons opnemen. In het uiterste geval kun je ook aan de partnerworkshop deelnemen met je moeder, zus of goede vriendin. In de online lesomgeving vind je ook alle informatie terug, dus je kunt je ook thuis nog samen met je partner voorbereiden op de bevalling.

De online lesomgeving voor zwangerschapsyoga vind je hier: onlinebalance.maatos.nl. Op de dag dat de cursus start, ontvang je van ons de gegevens waarmee je de cursus gratis kunt volgen.

Jahoor, dat kan kan meestal wel. Neem gerust contact met ons op via info@thehouseofbalance.nl of +31 6 26718330 (op dit nummer kun je ons ook bereiken via Whatsapp).

Contact

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

+31 6 26718330 (dat is ook ons WhatsApp nummer)

"Ik heb ontzettend veel gehad aan de cursus, en mijn bevalling vond ik echt een fijne ervaring. Ik kijk er met een zeer goed gevoel op terug."
Karijn