Zwangerschapsyoga in Amsterdam Oud West, Zuid en Watergraafsmeer

The House of Balance verzorgt in samenwerking met Geboortecentrum Amsterdam, Yogaspot Amsterdam en Zensaz Yoga de inmiddels succesvol gebleken cursus Zwangerschapsyoga. Een cursus die ruim 5 jaar zorgt voor zeer tevreden jonge moeders (en hun partner) die uitzien naar hun bevalling en de positieve effecten van de lessen ervaren tijdens hun bevalling.

Wat doen we en hoe doen we dat?

De cursus zwangerschapsyoga is een combinatie van doeltreffende ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen, actieve yogahoudingen en nuttige informatie betreffende je zwangerschap en bevalling. Daarbij krijg je informatie over wat je kunt verwachten van een thuis- of ziekenhuisbevalling en welke keuzes je allemaal hebt.

Ook je partner is belangrijk

De extra lange les van een halve dag in het lespakket is speciaal voor je (beval) partner. Dit kan natuurlijk ook een goede vriend(in) of familielid zijn.Tijdens deze les krijgt hij/zij de juiste tools in handen om ontspannen en zelfverzekerd de bevalling mee te maken. Ook leert je partner zich op jou af te stemmen en je ondersteuning te bieden. De cursus Zwangerschapsyoga is hiermee de meest complete voorbereiding op je bevalling!

Wat kun jij bereiken met het volgen van deze cursus zwagerschapyoga?

 • lichamelijke en emotionele rust tijdens je zwangerschap
 • een bevalling die makkelijker, relaxter en minder pijnlijk verloopt
 • meer controle over je ademhaling
 • bewuster zijn van je lichaam
 • weten hoe je om kunt gaan met pijn
 • hoe je (pers-) weeën op kunt vangen
 • weten in welke houdingen je kunt bevallen
 • minder last hebben van zwangerschapskwaaltjes
 • je beter kunnen concentreren
 • een zelfverzekerde partner die jou kan ondersteunen tijdens je bevalling
 • verbonden raken met je kindje

Hoe ziet een les zwangerschapsyoga er uit?

Een les duurt 90 minuten en bestaat altijd uit:

 • Eenvoudige yogahoudingen die je soepel houden en waarmee je bewust je zwangere lichaam leert voelen
 • Adem- en ontspanningsoefeningen voor nu en tijdens je bevalling
 • Een liggende eindontspanning in de vorm van een geleide meditatie
 • Tot slot een lekkere kop thee waarbij we allerlei onderwerpen rondom je zwangerschap en bevalling kunnen bespreken
 • In totaal volg je 5 yogalessen en 1 extra lange partnerles op zondag
 • Ter ondersteuning krijg je gratis toegang tot onze online cursus zwangerschapsyoga zodat je alles op je eigen tempo kunt herhalen. 
 • Deze cursus bevat ook zwangerschapsyogalessen voor iedere dag

Voor wie is zwangerschapsyoga bedoeld?

Voor iedereen die zwanger is! De grootte van de groepen hebben we m.i.v 1 juli 2020 gehalveerd naar 8 personen zodat we kunnen voldoen aan de 1,5 m afstandsregel. We proberen de groepen zo samen te stellen dat de deelnemers allemaal ongeveer even ver in de zwangerschap zijn. Ervaring met yoga is geen vereiste.

Wanneer begint zwangerschapsyoga in Amsterdam?

Iedere twee weken begint er een nieuwe cursus. Deze cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van anderhalf uur en een partnerles van 3 uur of twee partnerlessen van 1,5 uur. Ook krijg je gratis toegang tot onze online cursus . De yogalessen vinden plaats in het Geboortecentrum Amsterdam,  Yogaspot en Zenaz Yoga. 
De partnerlessen vinden altijd plaats bij Zensaz Yoga.

 • De partnerlessen hebben mij bewust gemaakt van mijn rol tijdens de bevalling. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik mijn vrouw tijdens de laatste fase van het bevallen goed kan ondersteunen. Ook goed om stil te staan bij de basics van het ademhalen, waar ik me nu nog meer dan voorheen bewust van ben.
  De lessen worden gegeven in een zeer plezierige en ontspannen sfeer. Trinette heeft veel ervaring en heeft een rustige wijze van lesgeven met oog voor individuele ondersteuning. Ik vind het een aanrader voor elke toekomstige vader.

  Frank

 • Trinette heeft mij heel fijn geholpen. Ik werd heel rustig van haar therapiesessies, terwijl ik normaal moeilijk kan ontspannen. Ik ben zelfs tijdens een van de sessies in slaap gevallen zo rustig werd ik ervan. Toen we net met de sessies begonnen keek ik heel erg tegen m’n bevalling op. Mijn eerste bevalling was een verschrikkelijke ervaring en ik had het gevoel dat mijn situatie te erg was om helemaal van mijn angst af te komen.. Toch ging ik na 5 sessies met Trinette vol vertrouwen m’n tweede bevalling tegemoet. Ze is een heel prettig persoon en vindt ook niks raar. Ik voelde me meteen heel erg op mijn gemak. Trinette heeft me met ademhalingsoefeningen heel erg goed voorbereid op de bevalling van mijn tweede kindje. Ik kon de weeën goed opvangen. En binnen 2,5 uur is mijn zoontje geboren zonder enige ingreep en hechtingen.

  Hannah

 • Bedankt voor de fijne lessen! Doordat alleen al mijn weeen 16u hebben geduurd heb ik vooral super veel aan de ademhalingsoefeningen gehad. Zonder was is denk ik al eerder ingestort. 🙂

  Janou

 • Ik ben heel blij met de ademhalingsoefeningen die we geleerd hebben! Daardoor kon ik ondanks de heftigheid van flinke weeën zo snel achter elkaar, toch naar m’n buik blijven ademhalen en het volhouden. Toen ik mocht gaan persen leek mijn lijf gewoon te weten wat het moest doen. Mijn hoofd moest nog wel even schakelen, maar met de info uit de cursus lukte dat wel en na een kwartiertje was Boris er! Trinette, nogmaals veel dank! Liefs, Sebastiaan & Anna

  Sebastiaan & Anna

 • Ik heb ontzettend veel gehad aan de cursus, en mijn bevalling vond ik echt een fijne ervaring. Ik kijk er met een zeer goed gevoel op terug.

  Karijn

 • Wat ben je rustig! hoorde ik meerdere malen tijdens de bevalling, en dat was ik ook. Deze cursus had mij goed voorbereid en mij het gevoel gegeven dat, ook al had ik geen controle over de bevalling, ik in ieder geval wist wat ik moest doen en wanneer. En kletsen met al die gezellige zwangere dames was een fijn moment in de week!

  Yasmijn

 • Dank je Trinette voor je fijne inzet en warme ontvangst tijdens de 5 sessies die ik samen met jou heb doorgewerkt.
  Ik twijfelde aan de werking van hypnotherapie en was aangenaam verrast. Je hebt me erg goed geholpen met het verwerken van veel pijn en verdriet. Ik heb met de sessies veel bereikt en wist niet dat het zo diep kon doorwerken. Het heeft me wijzer en krachtiger gemaakt. Bedankt voor je liefde en compassie. Ik raad het iedereen aan!

  Cliff