Online postnatale yoga cursus

Na je bevalling kun je in de online omgeving van onze cursus postnatale yoga de basiselementen terugvinden om ook thuis met je herstel aan de slag te kunnen gaan. Je vindt hier korte lessen met ademhalingsoefeningen, bekkenbodemspieroefeningen en yogalessen voor ontspanning en krachtopbouw die je ook samen met je baby kunt doen.

Postnatale Yoga in Amsterdam Zuid en Amsterdam Noord

Met de geboorte van je baby is er veel veranderd. De eerste weken na de geboorte staan vaak in het teken van wennen aan elkaar en aan de nieuwe situatie, veel uitrusten, urenlang voeden en lichamelijk herstel.

Om een mooie brug te slaan van de verlengde kraamtijd (de eerste 6 weken) naar het einde van je verlof bieden wij bij The House of Balance nu ook een 5-weekse Postnatale Yoga cursus aan voor jou en je kindje. In deze cursus kun je op een veilige en ontspannen manier werken aan het verdere herstel van jouw lichaam. We doen yoga-oefeningen die gericht zijn op het versterken van de bekkenbodem, de onderrug, en de buikspieren. Verder is er aandacht voor ontspannings-, stretch- en ademhalingsoefeningen, net als voor oefeningen die je samen met je baby kunt doen.

De cursus biedt je de gelegenheid om op een leuke en ontspannen manier buitenshuis iets met je kindje te doen en tegelijk ook andere (op)nieuwe moeders te ontmoeten.

Wat de cursus inhoudt

// een wekelijks moment van ontspanning en verbinding met je kindje

// yogalessen gericht op het versterken van de bekkenbodem, buikspieren, onderrug en benen

// oefeningen voor het losmaken van spanning in de rug, nek en schouders

// specifieke aandacht voor het herstel van de bekkenbodemspieren

// babymassage en baby-yoga

// ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met andere nieuwe moeders (die je misschien nog kent van de zwangerschapsyogacursus!)

// toegang tot een online lesomgeving met gerichte oefeningen en korte yogalessen voor thuis

Wat de cursus je oplevert

Na het volgen van deze cursus voel je je weer meer thuis in je lichaam dat met de zwangerschap en de geboorte door grote veranderingen is gegaan. Je hebt geleerd hoe je op een veilige manier kunt bewegen in deze eerste maanden na de geboorte en hoe je je buik- en bekkenbodemspieren kunt verstevigen. Hiermee help je je lichaam straks ook weer sterk genoeg te zijn om je sportroutines van vóór de zwangerschap weer op te pakken.

Je hebt tools in handen om ook in het dagelijks leven met je baby zelf aan ontspanning toe te komen en je hebt leuke manieren ontdekt waarop je spelen met je baby kunt combineren met yoga- en ontspanningsoefeningen.

Daarnaast kun je veel herkenning en geruststelling hebben gevonden in de uitwisseling van ervaringen met andere moeders. Je komt erachter dat we allemaal dezelfde uitdagingen kennen en dat je het als moeder goed doet zoals je het doet.

Wanneer kun je aan deze cursus deelnemen?

De algemene richtlijn voor beginnen met een postnatale cursus is vanaf 6 weken na een vaginale geboorte en vanaf 10 weken na een keizersnede. Uiteraard is het ook belangrijk hoe jij je voelt en zit er een marche in van ongeveer 2 weken als je eerder zou willen beginnen.

Je kunt tot aan de kruipleeftijd van je kindje deelnemen aan deze cursus, dwz tot ongeveer 6 maanden na de geboorte.

Als je twijfelt kun je hierover altijd even contact opnemen!

Praktische informatie

Vanaf het voorjaar 2022 beginnen iedere 5 weken nieuwe cursussen in Amsterdam Zuid, bij Yogaspot Olympisch Stadion, en in Amsterdam Noord, bij Liva Verloskundigen.

Lestijden in Amsterdam Zuid:
Vrijdagmiddag van 14:30 – 16:00
Docent: Linda Ambtman

Lestijden in Amsterdam Noord:
Tijdstip nader te bepalen, informatie volgt.
Docent: Esther Wiegert

Kosten voor de cursus:
€ 145,00

Mocht je een keer een les missen, kun je die inhalen bij de groep op de andere locatie, of bij een latere groep op dezelfde locatie.

Lijkt het je leuk om deel te nemen? Laat het ons weten via het contactformulier. We houden je dan op de hoogte zodra de cursussen ingepland zijn.