Cursus postnatale yoga met baby's bij Yoga Spot in Amsterdam

Wil je na je bevalling op een veilige en ontspannen manier werken aan je herstel, samen met je baby of alleen? Dat kan bij onze postnatale yoga cursus.

Met de geboorte van je baby is er veel veranderd. De eerste weken na de geboorte staan vaak in het teken van wennen aan elkaar en aan de nieuwe situatie, veel uitrusten, urenlang voeden en lichamelijk herstel.

Om een mooie brug te slaan van de verlengde kraamtijd (de eerste 6 weken) naar het einde van je verlof bieden wij in Amsterdam Zuid en in de Jordaan een 4-weekse of 5-weekse Postnatale Yoga cursus aan voor jou en je kindje. In deze cursus kun je op een veilige en ontspannen manier werken aan het verdere herstel van jouw lichaam. We doen yoga-oefeningen die gericht zijn op het versterken van de bekkenbodem, de onderrug, en de buikspieren. Verder is er aandacht voor ontspannings-, stretch- en ademhalingsoefeningen, net als voor oefeningen die je samen met je baby kunt doen.

De cursus biedt je de gelegenheid om op een leuke en ontspannen manier buitenshuis alleen of iets met je kindje te doen en tegelijk ook andere (op)nieuwe moeders te ontmoeten.

Hoe doen we dat met voeding en slaapjes?

Tijdens de les kun je je baby onbeperkt voeden en laten slapen. Jullie ritme is het belangrijkst en dat je baby zich goed voelt. We hebben tijdens de postnatale lessen zelfs speciale ‘feeding stations’ in de yogaruimte: comfortabele zitplekken waar je rustig kunt voeden, terwijl je lichaam ondersteund wordt door kussentjes. We kijken altijd naar de behoefte van jou en je baby en passen de les daar zoveel mogelijk op aan.

The House of Balance
5.0
Gebaseerd op 9 beoordelingen
powered by Google
Josine PelleboerJosine Pelleboer
12:01 09 Jul 22
Een erg leuke en fijne mom&baby yoga les, waarbij aandacht wordt besteed aan herstel en versterking van de spieren en ontspanning voor de moeders. Baby's krijgen liefdevolle aandacht en ontspanning tijdens de les. Je leert leuke liedjes om contact en verbinding te maken met je kindje en zelfs babymassage. Is het tijd voor een voeding, slaapje, schone pamper of huilmoment, no stress alles kan en mag tijdens de les. Aanrader, gun jezelf en je kindje dit!
Jantien de BoerJantien de Boer
08:04 17 May 22
Hele relaxte cursus waarbij ademhaling centraal staat.
Maud van den BergMaud van den Berg
12:11 09 May 22
Ik heb een hele fijne cursus gevolgd bij House of Balance. De groep was erg veilig, de lessen goed verspreid over de weken en wat mij ook bijzonder aansprak was de combinatie beval cursus vs yoga. Ik zou het zeker aanraden!
Ellen EngbersEllen Engbers
11:13 09 May 22
Deze cursus is een fijne voorbereiding voor de bevalling. Zeker een aanrader!
Sterre HamannSterre Hamann
09:44 09 May 22
Fijne cursus ter voorbereiding op de bevalling! Relaxte en open sfeer 🙂
Jenna AthaullaJenna Athaulla
09:40 09 May 22
Hele fijne cursus, goede voorbereiding op de bevalling!
js_loader

Weten wanneer de nieuwe cursus wordt ingepland?

In het nieuwe jaar plannen we weer een cursus postnatale yoga met baby’tjes in. Wil je op de hoogte blijven wanneer deze online komt? Leuk! Laat het ons even weten via onderstaand formulier.

Wat de cursus inhoudt

// een wekelijks moment van ontspanning en verbinding met je kindje

// yogalessen gericht op het versterken van de bekkenbodem, buikspieren, onderrug en benen

// oefeningen voor het losmaken van spanning in de rug, nek en schouders

// specifieke aandacht voor het herstel van de bekkenbodemspieren

// babymassage en baby-yoga

// ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met andere nieuwe moeders (die je misschien nog kent van de zwangerschapsyogacursus!)

" De partnerworkshop heeft mij bewust gemaakt van mijn rol tijdens de bevalling. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik mijn vrouw tijdens de laatste fase van het bevallen goed kan ondersteunen. Ook goed om stil te staan bij de basics van het ademhalen, waar ik me nu nog meer dan voorheen bewust van ben. De workshop wordt gegeven in een zeer plezierige en ontspannen sfeer. Ik vind het een aanrader voor elke toekomstige vader."
Frank

Wat de postnatale yoga cursus je oplevert

Na het volgen van deze postnatale yoga cursus voel je je weer meer thuis in je lichaam dat met de zwangerschap en de geboorte door grote veranderingen is gegaan. Je hebt geleerd hoe je op een veilige manier kunt bewegen in deze eerste maanden na de geboorte en hoe je je buik- en bekkenbodemspieren kunt verstevigen. Hiermee help je je lichaam straks ook weer sterk genoeg te zijn om je sportroutines van vóór de zwangerschap weer op te pakken.

Je hebt tools in handen om ook in het dagelijks leven met je baby zelf aan ontspanning toe te komen en je hebt leuke manieren ontdekt waarop je spelen met je baby kunt combineren met yoga- en ontspanningsoefeningen.

Daarnaast kun je veel herkenning en geruststelling hebben gevonden in de uitwisseling van ervaringen met andere moeders. Je komt erachter dat we allemaal dezelfde uitdagingen kennen en dat je het als moeder goed doet zoals je het doet.

Wanneer kun je aan de postnatale yoga cursus deelnemen?

De algemene richtlijn voor beginnen met een postnatale cursus is vanaf 6 weken na een vaginale geboorte en vanaf 10 weken na een keizersnede. Uiteraard is het ook belangrijk hoe jij je voelt en zit er een marge in van ongeveer 2 weken als je eerder zou willen beginnen. Je kunt tot aan de kruipleeftijd van je kindje deelnemen aan deze cursus, dat wil zeggen tot ongeveer 6 maanden na de geboorte. Als je meedoet met onze cursus zonder kindjes, kan je tot wel 1 jaar na de bevalling meedoen. Als je twijfelt kun je hierover altijd even contact opnemen. We zijn bereikbaar via info@thehouseofbalance.nl en +31 6 26718330 (dat is ook ons WhatsApp nummer).

Dit is de fijne yogastudio

Yoga Spot Amsterdam Zuid

Yoga Spot in Amsterdam Zuid is een fijne yogastudio, waar we de baby’s een geborgen ruimte kunnen geven en vrij kunnen bewegen. De studio ligt op een prachtige locatie, naast het Olympisch Stadion. En het fijne is: je kunt je kinderwagen meenemen.

Praktische informatie postnatale yoga cursus Amsterdam Zuid

Lestijden
Maandagmiddag van 13:00 – 14:15 uur
Donderdagavond van 19:30 – 21:00 uur

Kosten
4- weekse cursus: € 130,-
5-weekse cursus: € 175,-

Locatie
Yoga Spot Olympisch Stadion
Laan der Hesperiden 142
1076 DX Amsterdam

Locatie
Zensaties
Eerste Laurierdwarsstraat 2
1016 PX Amsterdam

"Ik ben heel blij met de ademhalingsoefeningen die we geleerd hebben! Daardoor kon ik, ondanks dat de weeën zo snel achter elkaar kwamen, toch naar m’n buik blijven ademhalen en het volhouden. Toen ik mocht gaan persen leek mijn lijf gewoon te weten wat het moest doen. Mijn hoofd moest nog wel even schakelen, maar met de info uit de cursus lukte dat wel en na een kwartiertje was Boris er!"
Sebastiaan en Anna

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

+31 6 26718330 (dat is ook ons WhatsApp nummer)

"Ik heb ontzettend veel gehad aan de cursus, en mijn bevalling vond ik echt een fijne ervaring. Ik kijk er met een zeer goed gevoel op terug."
Karijn