Linda Ambtman

Eigenaar van The House of Balance

De ervaring van zwanger zijn, bevallen en de kraamtijd is een bijzondere. Ik denk daarbij enerzijds aan het wonder dat een hoopje cellen uitgroeit tot een baby, een mens. En anderzijds ook aan de onbeschrijflijke gevoelens, kwetsbaarheid en veranderingen die plaatsvinden in elke fase. Daarom heb ik na mijn yoga opleiding in India verdiepende zwangerschaps- en postnatale yoga opleidingen gedaan bij Birthlight en Arhanta. Hier leerde ik over de toegevoegde waarde die yoga voor zowel zwangere vrouwen, nieuwe mama’s als baby’s kan hebben.

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik dat zelf ook heb mogen ervaren: die hele reis van zwanger zijn, bevallen en het met niets dan liefde mogen zorgen voor onze twee dochters Roos (2019) en Lotte (2021). Door yoga kon ik in elke fase goed ontspannen, fit blijven en verbinden met onze baby.

Mijn lessen zijn hier dan ook op gericht. Nuchter, toegankelijk, liefdevol en met af en toe een vleugje humor. Ik hoop dat ik via The House of Balance de waarde van yoga kan doorgeven aan andere vrouwen in deze bijzondere tijd van hun leven.

Alexandra Cortan

Vanaf mijn 15de is yoga op en aan een begrip in mijn leven. Yoga geeft mij een gevoel van vrijheid maar ook het gevoel om terug te kunnen keren naar mezelf en in mezelf.

In 2016 mocht ik moeder worden van mijn oudste zoon Oliver. Waar ik op een roze wolk zat tijdens de zwangerschap, bleek ik later tijdens de bevalling en de kraamtijd van mijn roze wolk afgeschopt te worden. Hoe mooi het proces van zwanger zijn is en het toeleven naar het moment dat je jouw baby vast mag houden is, in werkelijkheid blijken er steeds meer vrouwen openheid te geven dat die roze wolk na de bevalling (vierde trimester) niet gevoeld wordt. Door mijn eigen ervaring ben ik mij gaan richten op met name dit thema binnen conceptie, zwangerschap en het vierde trimester en wat yoga hierin kan betekenen tijdens je zwangerschap en daarna. Dit heb ik weer mogen ervaren in 2021, toen mijn tweede zoon Fedor Andrija werd geboren, vernoemd naar mijn moeder die in 2018 is overleden. Van dichtbij heb ik ervaren om het leven te ‘geven’ en het leven van een dierbare te verliezen. Vreugde en verdriet die samen zijn gegaan. Yoga is voor mij in deze gehele periode mijn houvast geweest en dat is altijd zo gebleven. Het is een ‘way of life’ geworden. Het was voor mij meer dan logisch om een yoga opleiding te gaan volgen. Bij Yogaschool Noord heb ik de 200hrs Creative Vinyasa teacher training afgerond en ben ik mij gaan specialiseren via Birthlight om zwangerschapsyoga te mogen geven. Als aanvulling heb ik een 50hrs Trauma InformedYoga Therapy afgerond via Network Yoga Therapy.

Met veel warmte en liefde ontvang ik jullie in mijn lessen. Deze zullen zich kenmerken door mijn realistische blik, mijn eerlijkheid en openheid, met veel liefde, zachtheid en een lach. Ik hoop jullie tijdens mijn lessen mee te mogen nemen in deze flow en ben dankbaar dat ik jullie tijdens deze bijzondere periode mag begeleiden.

Lindsay Tromp

Mijn naam is Lindsay Tromp. Ik ben werkzaam als coach, psycholoog en yogadocent. In 2019 heb ik zowel een ‘Hatha Yoga Teacher Training’ als ‘Yin Yoga Teacher Training’ gevolgd. In beide opleidingen werd veel aandacht besteed aan het nut van yoga en de toepasbaarheid ervan op zwangerschap en geboortevoorbereiding. In 2021 ben ik door The House of Balance opgeleid om zwangere vrouwen te begeleiden in één van de meest bijzondere en transformatieve perioden van hun leven.

De zwangerschapsyoga cursus is een complete voorbereiding op de bevalling. In deze cursus wordt stilgestaan bij de zwangerschap, de bevalling en de transformatie naar het moederschap. De lessen geven vertrouwen in het eigen lichaamsbewustzijn en het natuurlijke vermogen leven voort te brengen. Tegelijk vergroot het de capaciteit om bewust verbinding te maken met de intuïtieve kracht ter voorbereiding op de bevalling. Bovendien is er ruimte voor uitwisseling met andere aanstaande moeders.

Mijn aanpak wordt gekenmerkt door een holistische benadering. Enerzijds baseer ik mijn kennis op inzichten uit de moderne westerse psychologie, anderzijds op de oude oosterse wijsheid. Ik begeleid zwangere vrouwen op een zachte manier liefdevol naar de bevalling toe. 

Esther Rustenburg-Wiegert

Mijn naam is Esther Wiegert. Het pad van de Yoga bewandel ik enige tijd, het voelde daarom ook heel logisch om na de zwangerschap van mijn eerste zoon, zwanger yoga te gaan geven.

Mijn beide zwangerschappen en bevallingen waren totaal verschillend. Ik liep tegen uiteenlopende ervaringen aan op emotioneel- en lichamelijk gebied. Maar ook in mijn omgeving zag ik een hoop verschillende processen en niet altijd even rooskleurig. Daaruit is de behoefte ontstaan om zwangere en aanstaande moeders een plek te bieden. Een plek waar ze een moment van ontspanning en herkenning kunnen vinden. En op een zachte manier met vertrouwen kunnen werken aan kracht, balans, herstel en energie.

Naast zwanger yoga geef ik ook mama en baby, postnatale yoga en ben ik net begonnen als Doula.

Tamara Schvitz
Voormalig eigenaar van The House of Balance

De afgelopen drie jaar heb ik met veel plezier de zwangerschapsyogacursus gegeven. Nu is voor mij de tijd aangebroken waarin ik me volledig wil focussen op mijn eigen praktijk Coming into Being, een praktijk voor hechting tijdens de zwangerschap en integratieve baby therapie.

Trinette Ermans
Oprichter van The House of Balance

Mijn naam is Trinette Ermans (1973) initiator van The House of Balance.

Na een periode van intensieve beoefening van yoga en meditatie werd mij al snel duidelijk dat lichaam en geest niet los van elkaar zijn te zien. Mijn interesse in de psyche werd hierdoor extra aangewakkerd. Ik volgde de vierjarige beroepsopleiding hypnotherapie en psychosociale therapie bij Academie Hypnos in Bussum en richtte hierna The House of Balance op.

In de omgang ben ik open en geduldig en ga ik uit van gelijkwaardigheid. Gedreven en doelgericht zet ik alles in, in het belang van de cliënt.

Ik ben registertherapeut: erkend door de Nederlandse Beroepesvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en werk volgens hun ethische beroepscode en gedragsregels.

Ik neem geregeld deel aan intervisie met vakgenoten. Vanzelfsprekend volg ik met regelmaat bijscholing op het gebied van psychotherapie, yoga en zwangerschap.