OVER THE HOUSE OF BALANCE

Mijn naam is Tamara Schvitz, ik ben eigenaar van The House of Balance en heb daarnaast een eigen praktijk voor Prenatale Hechting en Integratieve Baby Therapie. 

De zwangerschap met mijn oudste zoon in 2012/2013 wakkerde een diepe fascinatie in mij aan en sindsdien ben ik mij blijven verdiepen in alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft. Ik heb toen een opleiding tot Zwangerschapsyogadocent gevolgd, verschillende Doula-trainingen gedaan en uiteindelijk kwam ik terecht bij de opleiding Integratieve Baby Therapie die voor mij alles bij elkaar heeft gebracht.

Ik zie een zwangerschap en de geboorte als een diepgaande en levensveranderende ervaring die liefdevolle zorg en bewustzijn verdient. In mijn yogalessen begeleid ik je in het vinden van rust en vertrouwen in jezelf en in de aankomende bevalling. Daarnaast bieden de lessen ook iedere keer een mooie gelegenheid tot het verbinden met je kindje.

Ik beantwoord graag je vragen, dus schroom niet om contact met me op te nemen! 

Merel Storm

Mijn naam is Esther Wiegert. Het pad van de Yoga bewandel ik enige tijd, het voelde daarom ook heel logisch om na de zwangerschap van mijn eerste zoon, zwanger yoga te gaan geven.

Mijn beide zwangerschappen en bevallingen waren totaal verschillend. Ik liep tegen uiteenlopende ervaringen aan op emotioneel- en lichamelijk gebied. Maar ook in mijn omgeving zag ik een hoop verschillende processen en niet altijd even rooskleurig. Daaruit is de behoefte ontstaan om zwangere en aanstaande moeders een plek te bieden. Een plek waar ze een moment van ontspanning en herkenning kunnen vinden. En op een zachte manier met vertrouwen kunnen werken aan kracht, balans, herstel en energie.

Naast zwanger yoga geef ik ook mama en baby, postnatale yoga en ben ik net begonnen als Doula.

Linda Meyolin

De ervaring van zwanger zijn, bevallen en de kraamtijd is een bijzondere. Ik denk daarbij enerzijds aan het wonder dat een hoopje cellen uitgroeit tot een baby, een mens. En anderzijds ook aan de onbeschrijflijke gevoelens en veranderingen die plaatsvinden in elke fase, in elk stapje van de ervaring.

Daarom heb ik na mijn yoga opleiding in India een verdiepende yogatraining bij Birthlight gevolgd. Hier leerde ik over de toegevoegde waarde die yoga voor zowel zwangere vrouwen, nieuwe mama’s als baby’s kan hebben.

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik dat zelf ook heb mogen ervaren, die hele reis van zwanger zijn, bevallen en het met niets dan liefde mogen zorgen voor ons hummeltje. Door yoga kon ik in elke fase goed ontspannen, fit blijven en verbinden met mijn baby. Mijn lessen zijn hier dan ook op gericht. Nuchter, toegankelijk, liefdevol en met af en toe een vleugje humor.

Naast het geven van zwangerschapsyoga, heb ik een yogaplatform opgericht voor zwangere vrouwen en nieuwe mama’s. Ik hoop dat ik via deze wegen de waarde van yoga kan doorgeven aan andere vrouwen in deze bijzondere tijd van hun leven.