Met hypnotherapie je baby draaien

Tussen de 35ste en de 37ste week van de zwangerschap is het normaal dat je kindje met het hoofdje naar beneden gaat liggen. Daarna daalt het kindje in en blijft daar wachten totdat het geboren wordt. Is jouw kindje nog niet gedraaid dan is er een kleine kans dat dit een fysieke oorzaak heeft. Is dit bij jou niet het geval dan kan hypnotherapie wellicht iets voor je betekenen.

Waarom draait mijn kindje niet?

(*)Spanningen en stress kun je onbewust in het onderste gedeelte van je baarmoeder vasthouden. Dit kan een reden zijn dat je baby niet draait. Om je kindje spontaan te laten draaien is het belangrijk dat je de spanning bij je baarmoeder wegneemt. Hypnotherapie is misschien wel de beste methode om deze spanningen te ontladen.

Hypnotherapie effectiever dan je denkt

(**)Dr. Lewis Mehl heeft de effectiviteit van hypnotherapie bij stuitligging via onderzoek aangetoond met een slagingspercentage van 81%. Van de controlegroep was slechts 41% gedraaid. Hiervan draaide 22 kindjes spontaan en 26 kindjes draaiden met behulp van een uitwendige versie.

Wanneer?

Ben je de 35ste week van je zwangerschap gepasseerd en ligt je baby zonder verklaarbare rede nog niet met z’n hoofdje in je bekken? Dan is dit een goed moment om een afspraak te maken. Vaak is een enkele sessie al genoeg om je kindje te laten draaien.

Bronvermelding:

(*) C. Check en E.Rossi, Mind-Body Hypothesis (New York: W.W. Norton, 1989)
(**)(University of Vermont Medical School 1992 “Hypnosis for turning Breech Baby” )